1. júla 2024

Riadkov Komentár.

Volám sa Radek a mám 21 rokov. Tento mesiac sa mi zmenil celý život. Lekári mi diagnostikovali chronickú leukémiu.

Diagnózu som si vypočul doslova pred pár dňami a od tej doby riešim bolestnú otázku, ako zaistiť život svojich deti a manželky v dome s nespočetným množstvom bariér. Moje sily na pomoc mojej žene nestačia. Potrebujeme pre naše tri malé dievčatká iné bývanie.

Naša dvojročná Mária Ela oslávila druhé narodeniny, pred rokom do našej rodiny pribudli ešte dvojčatá Eliška a Terezka. Bývame v dome bez výťahu a pivnice, na poslednom poschodí panelového domu. Ťahanie dvoch kočíkov, z ktorých jeden je dvojitý, je pre mňa s ohľadom na môj aktuálny stav čoraz náročnejšie.

Pozri si video👇

Ako zbierka pomôže?

Musíme sa odsťahovať do bytu na prízemí alebo s pivnicou. Lenže nám na to chýbajú peniaze.

Presnejšie 48 tisíc korún na nájomné a kauciu. Kvôli následkom skoršieho úrazu som už dlhší čas v invalidnom dôchodku a moja žena na rodičovskej dovolenke, a tak nám na takýto jednorazový výdaj úspory nestačí.

To bol pravdepodobne aj môj prípad.

S chronickou leukémiou sa liečim vo Fakultnej nemocnici Plzeň Lochotín. Je to aktuálne hlavná náplň mojich dní. Styk s kamarátmi a rodinou je iba minimálny. Kvôli infekcii, ktorá by mohla ohroziť môj život.

Zatiaľ čo akútna leukémia má rýchly priebeh, chronická má priebeh pomalý. Chorý môže žiť bez liečby aj niekoľko rokov, než choroba rozpozná.

Pozri si video 👇

K lekárovi ma priviedli mesiac trvajúcej teploty cez 39 st. a urputný kašeľ. Sprievodné javy ako únava a strata váhy mojej starostlivosti o rodinu s tromi malými deťmi vôbec neprispievajú, a tak je pre mňa predstava zotrvávania v takom bariérovom domove nesmierne ťaživá.

Prosím preto každého, kto môže a chce na nové bývanie pre moju rodinu prispieť, o pomoc.Ďakujeme.

Klikni na odkaz a podporte Radka👇

https://www.znesnaze21.cz/sbirka/mlady-tatinek-tri-deti-onemocnel-leukemii-prosi-o-pomoc-se-zajistenim-rodiny?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0oOQ0cXjWSkw_vyCBK_M8LrCoACm121zu8L8o1aL7dMQhDUxaNhpbepZE_aem_0q0FltUo3rt56yCLrOMTow

Redakcia spravodajstva a Erik Hilár Lakatošovie PRESS.TV

Zdieľať

Facebook
Email
Twitter
LinkedIn
Facebook

Mohlo by vás zaujímať:

Reklama